fbpx
Hopp til innholdet

O dödliga människa…

O dödliga människa…

O dödliga människa, som växer som en blomma, dör utan berömmelse och förmultnar i jorden! Åh, se på mig, hur jag stiger upp ur jorden och strävar mot himlen. Se min pistill och min blommas älskvärda kronblad, se min form, mina blads glans och ordning fyllda med ren balsam. Ingen konst kan jämföras med min färgskiftning, ingen doft kan omsluta dig som min. Salomos berömmelse bleknar inför mig; min rättvisa är som att hedra jungfruers ära. Jag lever och jag dör och en dag kommer jag att uppstå från de döda. Vårfloden ger mig liv; grym frost förstör mig. Dödliga människa, du speglar dig själv i min levande bild. Låt mig lära dig hur man lever kyskt, och hur man dör. Mitt liv är så kort; ditt liv är knappast längre! Förakta det ofullkomliga; och lyft huvudet med mig; res dig upp ur jorden. O se på mig, sörj ditt öde: vi ska försvaga dem båda! Jag kommer att förgås med allt som förgås; jag kommer tillbaka med det som kommer tillbaka. Jag och du dör och allt skapat skall dö. Om jag kan uppstiga från de döda kommer du också att stiga upp från de döda. Ha alltid en god väldoft med Kristus i ditt liv och beteende, så att min doft inte passerar dig obemärkt. Jag växer och blommar för dig, jag öppnar min knopp, jag sprider min doft! Väx du också och blomma i det nya livet! När jag är helt död kommer jag att uppstå fullständigt. Berätta för mig var det övergående livet och det återfunna livet är.

Utdrag ur “Korsets mysterium”, 1732

Le Mystère De La Croix, Affligeante Et Consolante, Mortifiante et Vivifiante, Humiliante et Triomphante, De Jésus-christ Et De Ses Membres, , anonym

Etiketter

Gillar du det här?

Detta och många fler finns på vår Facebook-sida. Besök och prenumerera för att få de senaste uppdateringarna.

Tryck på en av följande knappar om du vill dela det här inlägget.

Citatarkiv